vrijdag 19 oktober 2012

Oktober: week 3

Hier zijn we weer voor de voorlaatste keer voor de herfstvakantie!
Wat vliegt de tijd toch als het fijn is in de klas? ;-)
 
Deze week werd bekend gemaakt welke twee leerlingen onze klas zullen vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Uit onze vier keisterke kandidaten waren Lothar en Tommy de gelukkigen. Dat moest gevierd worden!
 
 
In rekenen leerden we voor de allereerste keer tot 100. Wat was dat spannend zeg!
 
 
 
 
 
 
Verder herhaalden we in meten en metend rekenen alles wat we al leerden in het eerste en tweede leerjaar. Dat is toch al een hele hoop: meten met de meter, liter en kilogram, gepast betalen, teruggeven en kloklezen.
Juffrouw liet de kinderen zweten!
 
 
 
 
 
 
Meetkunde mocht natuurlijk niet ontbreken. Hierin maakten we oefeningen met de maquette en herhaalden we de plaatsbepalende begrippen en werken met blokkenbouwsels.
 
 
 
 
 
 
Deze week moesten we veel toetsen maken, maar er was ook wat tijd voor ontspanning.
Na een leuk spelletje kunnen we weer goed opletten!
 
 
 
 
In W.O. herhaalden we ons thema over de herfst. We gingen ook op bosbezoek. Al snel werd duidelijk dat de kinderen goed hebben opgelet in de klas. Als de beste konden ze verschillende soorten blaadjes en vruchtjes verzamelen. Ook alle delen van de paddenstoel aanduiden op een levensecht voorbeeld was geen probleem voor onze herfst-kenners!
Het herfstweer kon ons plezier alvast niet bederven!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nogmaals een welgemeende dankuwel aan de begeleiders die het bosbezoek mogelijk maakten.
De kinderen, juffen (en hopelijk ook jullie) hebben ervan genoten!
 
In een nieuw lesje verkeer deden we onderandere een stellingenspel. Met alle leerstof die we al leerden, maakte de juf een quiz met alle leerstof die al aan bod kwam. De leerlingen staken een groen kaartje in de lucht als ze akkoord waren met de stelling, een rood kaartje als ze niet akkoord waren. Als de leerlingen in het echte verkeer de regels even goed kennen als in deze quiz, komt dat zeker en vast in orde!
 
 
 
In een lesje creatief schrijven mochten de leerlingen mooie vraag- en antwoordzinnen maken bij een prent van een dier. Dat bleek toch niet zo gemakkelijk te zijn, maar met een beetje oefenen ging het steeds beter.
 
 
 
 
 
Vrijdag was het de dag van de jeugdbeweging.
Trots toonden de meisjes en jongens van de VKSJ, KSA en Chiro hun uniform.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten