vrijdag 16 november 2012

Week 12 - 16 november

In bewerkingen leerden we deze week verder optellen en aftrekken tot 100. Deze keer kwamen ook bewerkingen van het type TE +/- E = TE, T - E = TE en TE + E = T aan bod. Nadat we eerst met concreet materiaal en MAB-materiaal aan het werk gingen, probeerden we het abstract zonder materiaal. Dat leek nog niet zo gemakkelijk. We oefenen verder op deze leerstof de komende weken. 





Ook de getallen tot 100 werden verder ingeoefend.






Dinsdag kregen we een langverwacht bezoekje van juf Annelies. We kregen elk een doopsuikertje, tot groot jolijt van de leerlingen. Wat een leuke broer voor Alice zeg! We maakten voor juf Annelies met de computer een 'wensenboek'. De leerlingen moesten eerst foto's nemen van elkaar. Vervolgens gingen we aan de slag met de computer. Elke leerling maakte een eigen wens die we samen leerden typen en bewerken in Word. Dan nog de afbeelding invoegen en ... klaar is kees! Juf Annelies was alvast blij met ons cadeautje!





In de les meten leerden we bij inhoud twee nieuwe maateenheden: de deciliter en centiliter. Gelukkig wisten we wat een decimeter en centimeter is. Daardoor hadden we een stapje voor.




In meetkunde deden we een grote herhalingsles. Alles dat we tot nu toe zagen met plaatsbepalende begrippen in de realiteit, op maquette en op plattegrond kwam aan bod.










We leerden ook de maal- en deeltafel van 10. Dat ging vrij vlot, omdat we al veel leerden over de tientallen tot 100.







Tussen al dat harde werken door, even tijd voor ontspanning!
Met een beetje turnen de stoom aflaten...


In de les Frans werkten we rond de woordenschat van thema 3. In de klas spelen we nu af en toe het spelletje 'juffrouw zegt...', maar dan in het Frans om de woordenschat rond lichaamsdelen in te oefenen.

In spelling leren we niet alleen hoorwoorden, regelwoorden en onthoudwoorden, maar we leren ook om de schrijfwijze van woorden op te zoeken. Dat doen we in een woordenlijst in ons Alfabeestje.

In een les spreken en drama mochten we ons inleven in verschillende beroepen en samen dialoogjes voor de klas brengen.








Daarnaast mochten we (opnieuw in thema van beroepen) een interview afnemen van elkaar. Juf toonde eerst voor met twee assistenten. We leerden hoe je best vragen stelt en beantwoordt en oefenden dat dan in duo's.





In taalbeschouwing leerden we over samenstellingen, werkwoorden en werkwoordgroepen. 


In muzische opvoeding mochten we ons inleven in het personage van Harry Potter. Na het bekijken van een trailer mochten we eerst in groepjes werken rond spreuken, toverdrankjes en spannende tovenaarsgevechten. Alle geleerde dingen moesten we uiteindelijk bundelen in een zelfgemaakte trailer voor een nieuwe film van Harry Potter. 
Actie gegarandeerd!



















In sociale vaardigheden deden we verwerkingsopdrachten waarbij we het gedrag van de bever nog beter leerden kennen.

In W.O. werkten we verder rond Allerheiligen en Allerzielen. De leerlingen mochten een herinnering meebrengen van een overledene die hen dierbaar is. Daar mochten ze dan over vertellen. 




Verder leerden we in W.O. over twee nieuwe feesten. 
Eerst kwam Wapenstilstand aan bod. We brachten een bezoekje aan het monument vlakbij school en ondertussen herhaalden we nog eens de leerstof van verkeer: twee vliegen in één klap!







Op donderdag 15 november leerden we over het Koningsfeest. De feesten bekijken we altijd eerst op de kalender.

Wij, trotse kinderen van ons landje België, luisterden plechtig naar het Belgische volkslied.



Tot blogs! 

2 opmerkingen:

  1. Tamira Swaenepoel27 november 2012 om 11:06

    Hallo ,
    Het zijn hele leuke foto's & het zien er ook hele leuke lessen uit! x
    Groetjes Tamira Swaenepoel de zus van Timmy van je klas! Daaaaaaaaaaaggggggggg tot donderdag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai Alexia.
    Je doet flink je best op school

    BeantwoordenVerwijderen