woensdag 5 oktober 2011

Hallo!

Deze week hebben we ook al weer véél bijgeleerd.
In de W.O.-les hebben we geleerd dat de klassen en scholen van vroeger toch ietswat anders waren dan de klassen en scholen van nu. Als de kindjes niet flink waren, kregen ze ezelsoren op hun hoofd! De leerlingen mochten vertellen of ze wel of niet graag in die tijd wilden leven. De meningen waren verdeeld. Sommige leerlingen zouden niet graag in die tijd leven, omdat ze anders soms met ezelsoren moesten rondlopen als ze niet flink waren en een uniform dragen! Andere wilden wél graag toen leven, omdat de jongens meer gym kregen en de meisjes hadden vaak les over breien en naaien.


In de rekenles hebben wij al ons A-boek van wiskunde uit! Deze krijgen de leerlingen deze week mee naar huis.
Er zijn in totaal 4 rekenboekjes, dus we doen goed door. Het eerste boekje is al snel uit, het was ook meer een herhalingsboekje. De laatste lessen gaat het over maal en delen, maar de maal-en deeltafels beginnen we pas volgende week.

In de spellingsles zijn we al aan onze 3de reeks onthoudwoordjes toe. We ondervinden dat het de 2de week beter gaat om alle woordjes juist te schrijven. Oefening baart kunst!

Morgennamiddag gaan wij op stap met de landschapskoffer doorheen Moorslede. Er komt een gids bij te pas van de provincie West-Vlaanderen die ons heel wat zal bijleren. FLUOJASJE NIET VERGETEN!
Foto's volgen later!!


Op dinsdag 25 oktober 2011 gaan wij op stap naar het bos. Daarvoor hebben wij ouders nodig die kunnen rijden. Daarvoor is er het strookje meegegeven! Met het 1ste llj. gaan we samen op stap naar het Polygonebos in Zonnebeke. Meer informatie volgt later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten