dinsdag 11 oktober 2011

De 'MOS-beker' en hoekenwerk oktober

Hallo!

Dit jaar loopt er een wedstrijdje doorheen school... 1 bepaalde dag in de maand controleert de leerkracht wie zijn of haar fluojasje aanheeft.
De klas met de kindjes met de meeste fluojasjes, wint. Iedere maand kan dit dus een andere klas zijn. Wie die maand wint, wint een mooie doorgeef-MOS-trofee...

In september was dit.... JA, HET TWEEDE LEERJAAR! Kijk maar naar de mooie MOS-beker en hoe fier we er op zijn... :-)

In de wiskundeles hebben we geleerd over de honderdtallen, tientallen en eenheden. De tafels komen er ook aan, daarom dat we al veel oefeningen op "maal" en "gedeeld door" hebben gedaan. Sommige kindjes kunnen dit al zeer goed, sommige moeten nog oefenen. Maar we blijven oefenen tot we het kunnen, het waren nog maar de eerste lessen dus er moet nog veel gebeuren.

Hier zijn enkele foto's van de klas met de "MOS-trofee" en het hoekenwerk van oktober. In het hoekenwerk hebben we deze eer de
- Leeshoek waar we een leesformulier moeten invullen.

- Computerhoek met Kompas-(wiskunde)spelletjes en Kameleon (spellings-)spelletjes.
- Kookhoek waarin we aan de hand van een stappenplan een lekker gerechtje klaarmaken zoals fruitbrochtjes, kindersangria, petitbeurretaart,...
- Spellingshoek waarin we een spellingswerkblaadje moeten invullen en per 2 aan het bord mogen schrijven! De ene leerling is de juf/meester en de andere leerling is de leerling.
- De spelletjeshoek: We spelen educatieve spelletjes die op voorhand uitgelegd werden.
- De wiskundehoek: deze maand maken we figuurtjes met meetkundige figuren na. De leerlingen zijn héél erg trots op hun creaties!

Op het bord staat er iedere week een spreuk die wij behandelen, vaak is dat dezelfde spreuk zoals de sticker in de agenda.

Kijk ook eens naar onze werohoek over de herfst! Bedankt om al dit moois mee te brengen.




























Tot de volgende keer!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten