donderdag 6 september 2012

De eerste schoolweek

We hebben het nieuwe schooljaar deze week alvast goed ingezet. Het was wel wat wennen hoor in een nieuwe klas met twee nieuwe juffen, maar ondertussen voelen we ons al goed thuis in onze klas.

Onze twee juffen gingen eens na wat wij nog wisten van het eerste leerjaar: rekenen, schrijven, lezen en noem maar op. Een dikke pluim voor juf Delphine en juf Veerle, want we wisten toch nog heel wat dingen. Zo deden we bijvoorbeeld een meetcirquit. We leerden schatten en meten met de meter.


 


We moesten niet alleen hard werken hoor. Er was ook plaats voor ontspanning, want deze week kregen we bezoek van de plaatselijke jeugdbewegingen van Moorslede. Plezier verzekerd!

Eerst kwam de Chiro langs. Lothar gaf het beste van zichzelf als dirigent. De andere leerlingen deden hun best om hem te volgen.




Daarna kwam de VKSJ op bezoek. We speelden een keitof spel. Alle leerlingen deden enthousiast mee. Onze VKSJ-meisjes zijn alvast klaar voor de startdag!






Na de Chiro en de VKSJ mochten we tenslotte ook de KSA verwelkomen in onze klas. Een mooie prinses en haar beschermer werden overmeesterd door twee boeven. De beschermer kan haar enkel redden als er zaterdag veel KSA'ers zijn op de startdag.
Een duidelijke boodschap voor de jongens: komen dus!
 



 
 
 


In de les knutselden we ook een vakantietafereel. We knipten en plakten erop los!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten