Bij deze een berichtje om alle mama's, papa's, oma's, opa's ... te bedanken voor de steun door het kopen van onze lekkere truffels en mooie sleutelhangers op de kerstmarkt.
Op vraag van een heleboel mensen schrijf ik hieronder het recept van de overheerlijke truffels: eenvoudig, maar overheerlijk!
Voor ongeveer 300 gram truffels
Ingrediƫnten
- 8 repen fondantchocolade
- 2 koffielepels (gezeefde) oploskoffie (naar eigen smaak)
- 100 gram boter
- 1 eierdooier
- 3 eetlepels gezeefde poedersuiker
- cacaopoeder met bloemsuiker (voor afwerking)
Werkwijze
Smelt de chocolade au bain-marie.
Smelt de boter en voeg de gesmolten boter toe aan het mengsel. Roer goed.
Doe vervolgens stap per stap de eierdooier, oploskoffie en poedersuiker bij het mengsel en roer goed.
Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en maak dan de truffels.
Voor de afwerking worden de truffels gerold in een mengsel van cacaopoeder met bloemsuiker.
SMAKELIJK!
Juf Ines
Geen opmerkingen:
Een reactie posten